Skip to main content

Station Elburg neemt afscheid van twee helden

Datum: vrijdag 27 januari 2017 | Sectie: Elburg

Vrijdagavond 27 januari 2017 was bij restaurant De Vischpoort in Elburg een afscheidsfeest georganiseerd voor twee helden die ons station gaan verlaten; Bert Fleming en Jan Busch.
Beide mannen
werden met de oprichting in 2002 opstapper op reddingboot Orca en zijn al die tijd actief geweest als vrijwilliger voor KNRM reddingstation Elburg.

Schipper Arjen de Gunst stak gister van wal met een mooie toespraak over Jan Busch en Bert Fleming. Beide waren uitgenodigd om samen met hun familieleden de avond mee te maken. Over beide mannen kunnen we wel boeken vol schrijven wat ze allemaal persoonlijk hebben meegemaakt aan reddingen en trainingen. Jan Busch is iemand die hard werkt, van het type 'niet lullen maar poetsen', eerst moet dit gebeuren en later praten we er wel over. Bert Fleming was onze medicus aan boord. Als bij de bemanning even een moment van twijfel was, werd Bert aangekeken en hij knikte of het goed of fout was. Dan wisten we voor de 200% dat we goed bezig waren.

'We nemen geen afscheid van mensen die barsten van ervaring en kunde', sprak Arjen de Gunst. Beide blijven verbonden aan het station maar zullen geen uitrukken meer meemaken. Jan Busch blijft de EHBO volgen en blijft Helper aan de Wal. Bert Fleming gaat een cursus Traumabegeleiding doen en wordt daarmee een vertrouwenspersoon voor het station. Ook gaat hij de bemanning helpen met medische trainingen op de oefenavonden. Daarnaast gaat Bert nog een vereniging oprichten onder de naam 'Oud Zoet', voor opstappers die gaan stoppen bij de KNRM.

'Het is 5 minuten voor 12, een tijd van komen en een tijd van gaan', sprak Bert Fleming tijdens zijn bedankwoord. In zijn toespraak over de beloop van zijn carrière binnen het station. Hij bedankte zijn collega's, die voor hem meer als een familie voelen. Hij gaat dat missen.

De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.