Skip to main content

Groot onderhoud reddingboot Evert Floor

Datum: vrijdag 13 januari 2017 | Sectie: Elburg

Station Elburg weet zich inmiddels al een tijdje te redden zonder haar eigen reddingboot, de Evert Floor. Vanwege groot onderhoud ligt dit schip tijdelijk in IJmuiden. KNRM Station Elburg is wel gewoon inzetbaar omdat gebruik wordt gemaakt van vervangende reddingboten.

Reddingen worden momenteel uitgevoerd met reddingboot Johanna Maria, eveneens een reddingboot uit de Nikolaasklasse. In november, toen de Evert Floor net was weggebracht, heeft tijdelijk de Veronica bij het boothuis gelegen.

Groot onderhoud stond al een tijdje op de agenda voor de Evert Floor. Om meerdere vliegen in één klap te kunnen slaan werd vooraf met de bemanning besproken welke aanpassingen zouden leiden tot een verbetering van het reddingwerk op de Randmeren. Deze aanpassingen zijn door het hoofdkantoor goedgekeurd en worden tijdens dit groot onderhoud uitgevoerd.

Zo wordt de fender (de stootrand van de boot) vervangen. De oude was kapot aan de achterzijde waardoor er water in de fender kwam. Daarnaast wordt een sleepbeting (bolder) gemonteerd ter vervanging van de sleephaak, wat de veiligheid ten goede moet gaan komen. Ook wordt de verlichting aan dek aangepast; er komt meer werkverlichting op het achterdek, voordek en in de machinekamer. Een ander verzoek was om de toegang tot de opbergvakken te vergroten en de antisliplaag op het dek zal worden nagekeken en waar nodig vervangen. Het meeste werk zit in een grote controle van de besturing en de gehele voortstuwing van zowel de motor als de jet

Dit zijn de belangrijkste punten voor het groot onderhoud. Als alles klaar is, heeft KNRM Station Elburg weer een reddingboot die weer jaren mee kan. Wanneer de Evert Floor weer naar Elburg komt, is nog niet bekend.

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.