Zeiljacht vaart zich vast op Vossemeer

3 november 2016

Een zeiljacht van zo’n negen meter heeft zich donderdag 3 november vastgevaren op de ondiepte van de Randmeren. Bij het doorsteken van haven naar Roggebot liep het schip vast op het Vossemeer. KNRM reddingstation Elburg bood hulp.

Via persoonlijke contacten tussen de opvarenden en één van de bemanningsleden kwam de melding rond 10.15 uur binnen bij KNRM reddingstation Elburg. Het schip lag iets ten Noorden van de Roggebot vast op de ondiepte. Drie KNRM bemanningsleden gingen naar het boothuis waar de schipper nog even bij het Kustwachtcentrum naging wat de exacte ligging was.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Omdat reddingboot Evert Floor voor groot onderhoud is weggebracht, ging de bemanning op weg met reddingboot Veronica. Onderweg werd nog even nagegaan of de Roggebotsluis – die ’s zomers volop wordt bemand, maar ’s winters alleen op afstand wordt aangestuurd – wel geopend kon worden. Dit leverde geen problemen op.

Ongeveer twintig minuten later was de bemanning ter plaatse en wisten zij het zeiljacht achteruit, in tegengestelde richting van waarop het zich had vastgevaren, los te trekken. De sleepkracht van de Veronica stelde dus niet teleur. Vervolgens werd het zeilbootje teruggesleept naar de vaargeul zodat het zelf zijn weg kon vervolgen. Tegen 11.30 uur was de Veronica weer retour boothuis.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij