HOME

KNRM biedt hulp bij vakantiepech

09-08-2017 elburg

Een onbezorgde vakantie op het water was de bedoeling. Het verliep echter anders voor een echtpaar en hun dochter. Ongeveer drie maanden geleden kocht een echtpaar uit Zwartsluis een tien meter lange motorcruiser. Na enkele voorzichtige tochtjes werd een langere route uitgestippeld. Vanuit Zwartsluis voer het drietal via het Ketelmeer richting Elburg. Helaas ging de waterpomp kapot waardoor zij vier dagen stil hebben gelegen.

Toen deze gerepareerd was, ging de reis weer verder in de richting van Elburg. Vlak na de Roggebotsluis leken er toch weer motorproblemen te zijn. De eigenaar liet het schip uit de vaargeul lopen om rustig naar de motor te kunnen kijken. Voor de kersverse booteigenaren was het een verrassing dat het zo snel zo ondiep werd. De motorcruiser liep vast en was ook niet los te krijgen, ondanks de inzet van de man en de vrouw die overboord waren gestapt.

Via het internet werd het nummer van het Kustwachtcentrum gevonden en kon zo KNRM Station Elburg worden geallarmeerd. De vier bemanningsleden die met reddingboot Evert Floor waren uitgerukt kregen de motorboot wel los waarna de vakantiegangers op eigen kracht de reis konden vervolgen.

Nog maar net booteigenaar en al direct de hulp van de KNRM nodig. Zij werden onmiddellijk donateur maar we hopen natuurlijk dat deze snelle hulpvraag geen slecht teken is voor de toekomst.  

Een goede tip voor deze booteigenaren is om de app KNRM Helpt op hun telefoon te zetten. Met de app kan er, in geval van nood, rechtstreeks contact gelegd worden met de Kustwacht. Voor minder dringende zaken kan er vanuit de app contact gemaakt worden met de KNRM Alarmcentrale.

Download de app:

iOS versie

Android versie

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht