Skip to main content

Vastgelopen Fox vlot getrokken

Datum: vrijdag 14 juli 2017 | Sectie: Elburg

Vrijdagavond half acht werd de bemanning van Station Elburg gealarmeerd vanwege een vastgelopen Fox 22. Een echtpaar uit Kootwijk, ervaren zeilers, hadden in Harderwijk een kajuitzeilboot gehuurd. Na een bezoek aan Elburg, voer het stel 's avonds weer terug, maar kwam hierbij toch iets te ver buiten de vaargeul.

Op eigen kracht konden de zeilers het bootje niet los krijgen en ook een passerend motorzeiljacht kon er helaas niet voor zorgen dat het zeilbootje los werd getrokken. Toch was deze passant van dienst door via de marifoon het Kustwachtcentrum te alarmeren.

De bemanning van KNRM Station Elburg was snel ter plaatse met reddingboot Evert Floor. Door het scheepje, dat vast lag op de kiel, scheef los te trekken (waarbij één van de bemanningleden zorgde voor extra gewicht) werd de Fox 22 snel los getrokken. Het echtpaar, dat al jaren donateur is van de KNRM, kon het zeilbootje vervolgens zelf retour Harderwijker haven varen.

De bemanning was ongeveer een uur na de uitruk, terug in het boothuis.

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.