Skip to main content

Enkel verzwikt, door de KNRM opgepikt

Datum: vrijdag 08 september 2017 | Sectie: Elburg

Het is één van de grootste waterevenementen in midden Nederland. Ieder tweede weekend van september staat Elburg in het teken van de Botterdagen. Traditiegetrouw stond ook dit jaar op de vrijdag de bedrijvenvaarwedstrijd gepland. Ondanks het feit dat deze uiteindelijk werd afgelast, moest de KNRM toch hulp verlenen.

Toen bij de deelnemende botters doorkwam dat de wedstrijd werd afgelast vanwege het slechte weer, zocht een enkele botter even één van de eilanden op het Veluwemeer op. Zo voer één van de EB botters naar het eiland De Ral zodat de bemanning hier even voet aan wal kon zetten.

Voor één van de heren verliep dit niet geheel volgens plan. Bij het overstappen van boot naar kant verstuikte hij zijn enkel. Assistentie van de KNRM werd aangevraagd. Tijdens dit evenement ligt de KNRM standaard paraat, dus de Evert Floor was snel ter plaatse. Terwijl de bemanning Eerste Hulp verrichtte - eerst werd de inmiddels dik geworden enkel gekoeld en vervolgens werd een drukverband aangebracht - bleef de tweede reddingboot, de Francine Kroezen, paraat voor eventuele andere acties.

Uiteindelijk werd besloten de man met de Evert Floor naar het boothuis te brengen zodat hij kon overstappen op een auto die hem, voor de zekerheid, naar het ziekenhuis bracht. De man, die geen stap kon zetten met deze enkel, was de professionele hulpverleners van Station Elburg zeer erkentelijk.

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.