Skip to main content

KNRM en brandweer in actie op Veluwemeer

Datum: zondag 10 september 2017 | Sectie: Elburg

Als op zondagmiddag 10 september 2017 om 15.21 uur de pieper gaat en de bemanning de melding leest - PRIO 1, brand / explosie aan boord - spoeden zij zich richting boothuis. De Evert Floor vertrekt zo snel mogelijk naar Harderwijk. Onderweg wordt duidelijk dat de brandweer inmiddels ter plaatse is en dat van een explosie gelukkig geen sprake is.

Een echtpaar was met hun motorjacht aan het varen op het Veluwemeer toen zij ter hoogte van boei VM68 (nabij Harderwijk) ontdekten dat er rook uit het motorruim kwam. Zij hebben direct 112 gebeld en zo werd, via het Kustwachtcentrum, Brandweer Harderwijk en KNRM Station Elburg geallarmeerd.

Brandweer Harderwijk was net iets eerder ter plaatse en zij hebben behoedzaam het luik geopend om uit te zoeken waar de rook vandaan kwam. Uit kort onderzoek bleek dat de rookontwikkeling werd veroorzaakt door kapotte V-snaren. Toen de KNRM arriveerde werd de Evert Floor langszij gelegd zodat het motorjacht naar Flevohaven kon worden gesleept. Er werd gekozen voor deze manier omdat er een onstuimig windje stond (4 tot 5 bft).

Dankzij prima samenwerking met de verschillende partijen kon het echtpaar goed worden geholpen. Zij waren zeer blij met de geboden hulp.

Elburg

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.