HOME

KNRM en brandweer in actie op Veluwemeer

10-09-2017 elburg

Als op zondagmiddag 10 september 2017 om 15.21 uur de pieper gaat en de bemanning de melding leest - PRIO 1, brand / explosie aan boord - spoeden zij zich richting boothuis. De Evert Floor vertrekt zo snel mogelijk naar Harderwijk. Onderweg wordt duidelijk dat de brandweer inmiddels ter plaatse is en dat van een explosie gelukkig geen sprake is.

Een echtpaar was met hun motorjacht aan het varen op het Veluwemeer toen zij ter hoogte van boei VM68 (nabij Harderwijk) ontdekten dat er rook uit het motorruim kwam. Zij hebben direct 112 gebeld en zo werd, via het Kustwachtcentrum, Brandweer Harderwijk en KNRM Station Elburg geallarmeerd.

Brandweer Harderwijk was net iets eerder ter plaatse en zij hebben behoedzaam het luik geopend om uit te zoeken waar de rook vandaan kwam. Uit kort onderzoek bleek dat de rookontwikkeling werd veroorzaakt door kapotte V-snaren. Toen de KNRM arriveerde werd de Evert Floor langszij gelegd zodat het motorjacht naar Flevohaven kon worden gesleept. Er werd gekozen voor deze manier omdat er een onstuimig windje stond (4 tot 5 bft).

Dankzij prima samenwerking met de verschillende partijen kon het echtpaar goed worden geholpen. Zij waren zeer blij met de geboden hulp. 

 

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht