Zwemmer in problemen bij Hargen

21 april 2019

Zondagmiddag krijgen de vrijwilligers van KNRM stations : Egmond & Petten alsmede de reddingbrigades van : Egmond & Schoorl alarm voor een zwemmer in problemen voor de kust van Hargen.

De melder ziet een luchtbed afdrijven maar er is onbekend of er iemand op het luchtbed zit. Gezien de zeewater temperatuur van zo'n 8 graden is haast geboden.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Als de reddingboten van Egmond (Adriaan Hendrik) en Petten (Dolfijn) ter plaatse zijn is het luchtbed redelijk snel gevonden, de Dolfijn neemt het luchtbed aanboord.

De reddingsbrigade van Schoorl staat inmiddels bij de melder, aan de hand van vorm en kleur wordt bepaald dat het om het bewuste luchtbed gaat en dat er niemand op heeft gezetten.

Na overleg met het Kustwacht Centrum is het einde actie en keren alle eenheden retour station.

inzet : 2019/04

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij