Skip to main content

Reddingsvlot aangespoeld bij Bergen aan Zee

Datum: zaterdag 09 maart 2019 | Sectie: Egmond aan Zee

Zaterdagmorgen krijgen de vrijwilligers van KNRM station Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) alarm voor gevonden reddingsmiddelen voor de kust bij Bergen aan Zee.

De reddingboot Adriaan Hendrik wordt snel gelanceerd en langs het strand zijn het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) en de terreinauto van de ERB onderweg naar Bergen aan Zee.

Al snel krijgt de bemanning van het KHV een reddingsvlot in beeld welke in in de branding ligt. Zowel het vlot als het zeegebied thv van de stranding wordt afgezocht. In het vlot wordt snel de koker met de scheepsgegevens gevonden, deze worden via telefoon doorgegeven aan het Kustwacht Centrum.

In zee wordt verder niets meer aangetroffen.

De mensen van de Nederlandse Kustwacht hebben inmiddels het schip achterhaald waarvan het reddingvlot afkomstig is. Het schip vaart inmiddels voor de Belgische kust en heeft het vlot in de afgelopen dagen waarschijnlijk verloren.

Hierop geeft het Kustwacht Centrum einde inzet en keren alle eenheden retour station.

Het vlot wordt geborgen en meegenomen naar Egmond


inzet : 2019/03

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.