Reddingsvlot aangespoeld bij Bergen aan Zee

9 maart 2019

Zaterdagmorgen krijgen de vrijwilligers van KNRM station Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) alarm voor gevonden reddingsmiddelen voor de kust bij Bergen aan Zee.

De reddingboot Adriaan Hendrik wordt snel gelanceerd en langs het strand zijn het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) en de terreinauto van de ERB onderweg naar Bergen aan Zee.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Al snel krijgt de bemanning van het KHV een reddingsvlot in beeld welke in in de branding ligt. Zowel het vlot als het zeegebied thv van de stranding wordt afgezocht. In het vlot wordt snel de koker met de scheepsgegevens gevonden, deze worden via telefoon doorgegeven aan het Kustwacht Centrum.

In zee wordt verder niets meer aangetroffen.

De mensen van de Nederlandse Kustwacht hebben inmiddels het schip achterhaald waarvan het reddingvlot afkomstig is. Het schip vaart inmiddels voor de Belgische kust en heeft het vlot in de afgelopen dagen waarschijnlijk verloren.

Hierop geeft het Kustwacht Centrum einde inzet en keren alle eenheden retour station.

Het vlot wordt geborgen en meegenomen naar Egmond

inzet : 2019/03

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij