Skip to main content

Zwarte dag voor Egmond aan Zee

Datum: donderdag 16 augustus 2018 | Sectie: Egmond aan Zee

Donderdagmiddag heeft bij restaurant De Klok, midden in het hart van Egmond aan Zee, een zeer grote brand gewoed. Het vuur was moeilijk te bestrijden en het restaurant is deels gesloopt, een zwarte dag voor Egmond.

Omstreeks 16:00 uur is de bemanning van KNRM Egmond aan Zee gealarmeerd voor het assisteren van de brandweer bij bluswatertransport uit zee in verband met een zeer grote brand in het centrum van Egmond aan Zee.

Een zware dompelpomp werd met het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) naar het strand gebracht. De dompelpomp werd met behulp van enkele stalen pennen vastgezet in het zwin en konn geen kant meer op.

Gaande de middag draaide de wind en nam deze in kracht toe. Ook kwam langzaam het water weer op waardoor de dompelpomp in de branding kwam te liggen. De pomp was bijna niet meer te houden, waarop werd besloten de pomp aan de bootwagen te verankeren.

Omdat het watertransport niet zomaar onderbroken mag worden, werd de reddingboot Adriaan Hendrik uit voorzorg gelanceerd. De reddingboot moet uiteraard ook inzetbaar blijven voor noodoproepen.

Met de pomp aan de bootwagen was de pomp beter te houden en kon makkelijker op diepte worden gehouden. De Egmondse Reddingsbrigade assisteerde onder meer met het verzorgen van de brandstof voor de dompelpomp.

Omstreeks 20:00 uur was het watertransport niet meer nodig en kon de pomp opgeruimd worden. Na het afkoppelen van de pomp keerde de reddingboot weer terug op het strand.

Om 21:00 uur stonden de reddingboot en het KHV weer klaar voor de volgende inzet.

Inzet: 2018/24.

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.