Zeiljacht op de blokken !

Zeiljacht op de blokken !

10 oktober 2020

Zaterdagmorgen 10 oktober wordt de reddingboot Adriaan Hendrik gelanceerd voor een speciale trip naar Urk. Via IJmuiden gaat de tocht verder over het Noordzeekanaal.

Varend ter hoogte van de Amerika haven hoort de bemanning van de reddingboot een oproep van zeiljacht welke aan lagerwal is geraakt. Het jacht heeft het anker uitgezet maar wordt langzaam maar zeker op de blokken gezet.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De reddingboot is vlakbij en men besluit een kijkje te gaan nemen, het zeiljacht is snel gevonden en er wordt een opstapper overgezet. Het jacht blijkt een defecte keerkoppeling te hebben en kan dus niet zelfstandig verder. Na overleg met de beide opvarenden wordt het jacht van de blokken gesleept en even verderop bij zijkanaal E langszij een ponton afgemeerd in afwachting van een berger.

De Adriaan Hendrik vervolgt haar reis naar Urk.

inzet : 2020/31

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij