Man overboord

Man overboord

7 oktober 2020

Aan het begin van de middag krijgen de vrijwilligers van de KNRM stations : Callantsoog, Petten & Egmond alsmede de Reddingsbrigade Schoorl, Mobiel Medisch Team en de Ambulancedienst alarm voor een man overboord ter hoogte van Petten. Het onfortuinlijke zeiljacht, met twee opvarenden, voer dicht onder de kant op de beruchte Pettemer Polder, een gevaarlijke ondiepte voor de kust van Petten. Waarschijnlijk is de schipper door een onverwachte breker overboord geslagen. 

Een golfsurfer in de buurt ziet het voorval en ontfermt zich over de drenkeling.

De inmiddels gelanceerde reddingboot Dolfijn van station Petten heeft de drenkeling snel in het vizier en haalt de man uit het water en brengt hem naar het strand. De man wordt met het tereinvoertuig van Reddingsbrigade Schoorl (SRB) naar een van de gereedstaande ambulances vervoerd.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het zeiljacht met de vrouw van de drenkeling strandt niet veel later voor de kust van Petten.

Beide opvarenden worden met onderkoelingsverschijnselen voor verder onderzoek vervoerd naar het Noord West Ziekenhuis te Alkmaar. Het zeiljacht zal later door een berger van het strand worden gehaald.

inzet : 2020/30

 

foto's : RB Schoorl

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij