Skip to main content

Zeehond verstrikt in visnet

Datum: vrijdag 20 januari 2017 | Sectie: Egmond aan Zee

De bemanning van het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) is bezig met de assistentie bij de Egmond Wandelmaraton als ze worden aangesproken door medewerkers van de Douane.

Ter hoogte van Camperduin lijkt een zeehond verstrikt in een visnet, omstanders zijn bang dat het beestje het niet zal overleven.

De bemanning arzeld geen moment en besluit polshoogte te gaan nemen. Aangekomen bij Camperduin zit er inderdaad een zeehond vast in een net op de zandbank.

Een van de bemanningsleden hijst zich in overlevingspak en zwemt naar de zandbank. De zeehond zit dusdanig verstrikt dat hij er op eigen kracht niet uit kan komen.

Zorgvuldig word het net rond de bek en de zwemvliezen verwijderd en de zeehond bevrijd uit zijn benarde positie. Bij de bevrijding van de zeehond krijgen we hulp van een omstander welke zich in waadpak heeft gehezen.

Voldaan keerd de bemanning van het KHV terug naar Egmond.

inzet : 2017/03

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.