Skip to main content

Ferme Ferme Jongens!

Datum: maandag 03 augustus 2015 | Sectie: Egmond aan Zee

Vanmorgen vroeg om 8.34 uur krijgt de bemanning van KNRM station Egmond alarm (prio 2) voor een omgeslagen catamaran ter hoogte van Bergen aan Zee. Omdat er niet bekend is of er nog opvarenden overboord zijn geslagen, wordt door de Nederlandse Kustwacht het incident opgeschaald naar prio 1 en wordt ook de reddingboot van Petten gealarmeerd.

Met spoed wordt de reddingboot Adriaan Hendrik gelanceerd en gaat onderweg naar de onfortuinlijke catamaran. Langs het strand is het Kusthulpverleningsvoertuig (khv) onderweg richting Bergen aan Zee. Na contact met de melder blijkt dat de enige opvarende van de catamaran inmiddels veilig aan de kant staat.

Als de reddingboot ter plaatse is blijkt de catamaran op zijn kop te drijven, ook is een van de drijvers lek geraakt.

De catamaran wordt rustig naar de kant gesleept en vlak voor de kant wordt de mast geborgen. Om verdere schade te beperken wordt besloten de catamaran bij laag water te richten en verder te bergen.

Inmiddels is het erg druk op strand en is het alle hens aan dek om de reddingboot weer veilig in het boothuis te krijgen. Op het strand wordt de bemanning geassisteerd door leden van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB).

actie : 2015/17

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.