Catamaranzeilers gered na bliksemactie!

26 juli 2015

Zondagavond zijn voor de kust van Egmond 2 catamaranzeilers gered na een bliksemactie !

Even na 18.00 uur krijgt de bemanning van KNRM station Egmond aan Zee alarm voor een omgeslagen catamaran voor de kust van Egmond. De schipper van de reddingboot Adriaan Hendrik heeft het voorval zien gebeuren en heeft het vermoeden dat er iemand overboord is geslagen.

De reddingboot is binnen 10 minuten onderweg naar de onfortuinlijke zeilers.

Aangekomen bij de catamaran zit er één opvarende op de drijver en wordt aan boord genomen, de man maakt het goede maar is redelijk in paniek. Zijn maat is overboord gevallen en van hem ontbreek ieder spoor. Hierop wordt alarm gemaakt voor de Egmondse Reddingsbrigade, de reddingstations van Wijk aan Zee en Petten.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De Adriaan Hendrik begint gelijk met het maken van zoekslagen en na een kleine 10 minuten zien ze de tweede opvarende in het water, de man wordt aan boord genomen, zijn situatie lijkt stabiel.

De Adriaan Hendrik zet met spoed koers naar het strand waar een drie tal ambulances klaar staan inclusief een Mobiel Medisch Team welke is ingevlogen met de traumahelikopter.

De beide mannen worden door het ambulance personeel en de trauma arts onderzocht. De drenkeling heeft een lichaamstemperatuur van slecht 33 graden en mag van geluk spreken dat hij zo snel uit het water is gehaald.

De Egmondse reddingsbrigade en de reddingboot Dolfijn (KNRM station Petten) hebben zich inmiddels ontfermt over de catamaran. De catamaran wordt naar de kant gezeild en hoog en droog op het strand gezet.

Om 21.00 uur is de actie ten einde en kijken de redders terug op een geslaagde inzet, het had zomaar eens anders af kunnen lopen.

actie : 2015/16

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij