Skip to main content

Drenkeling voor Egmondse kust

Datum: woensdag 27 juli 2016 | Sectie: Egmond aan Zee

Op woensdagmiddag 27 juli, omstreeks 14.15 uur zien de strandwachten van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) drie baders welke in de problemen komen en starten een grote reddingsactie. Twee jongens lukt het om zelf het strand weer te bereiken, maar één persoon niet.

Hierop wordt direct een grootschalige zoekactie gestart in samenwerking met de KNRM Egmond. Na korte tijd wordt de drenkeling door de waterscooter van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) gelokaliseerd. De drenkeling wordt direct uit het water gehaald en de reanimatie gestart. Tijdens de reanimatie neemt het medisch team van ambulances en de traumaheli het over.

Uiteindelijk wordt het slachtoffer door de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

verslag : Egmondse Reddingsbrigade
foto's : Sjef Kenniphaas

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.