Door het oog van de naald !

Door het oog van de naald !

7 oktober 2023

Onfortuinlijke kanoër gered voor de kust van Castricum.

De bemanning van KNRM station Egmond krijgt aan het begin van de avond alarm voor een persoon te water voor de kust van Castricum. De onfortuinlijke man is omgeslagen met zijn kano en ligt aan de binnenzijde van de tweede bank. De kano is inmiddels aangespoeld maar het lukt de man niet om terug te komen naar het strand.

Vanuit Egmond vertrekken de reddingboot Adriaan Hendrik en het kusthulpverleningsvoertuig (KHV). De reddingboot vaart op hoge snelheid vlak onder de kant naar de opgegeven positie welke op strand wordt gemarkeerd door de terreinauto van Reddingsbrigade Castricum.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Onderweg naar Castricum worden de taken verdeeld en ligt de man zo’n twintig minuten na het alarm aan boord van de reddingboot. Hierop spoed de reddingboot naar het strand waar de man wordt nagezien door het reeds aanwezige ambulance personeel.

De reddingboot wordt in Castricum weer op de wagen gezet en keert langs het strand terug naar Egmond.

Eveneens ingezet :
- Politie
- Ambulancedienst
- Reddingsbrigade Castricum
- Nederlandse Kustwacht

Archief foto : Niels de Wit

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij