Zeiljachtje in de problemen nabij Campen (D).

22 juni 2018

Nabij Campen, vlak voor de Duitse kust raakte vrijdagavond een zeiljachtje aan de grond. De Duitse brandweer was uitgerukt om vanaf de wal hulp te bieden maar het lukte hen niet om het jachtje daar weg te krijgen.

Op verzoek van Bremen Rescue werden wij om 20.15 uur door de Nederlandse Kustwacht gealarmeerd. Het was afgaand water en wij vermoedden dat ook wij weinig voor het zeiljachtje zouden kunnen betekenen. Toch voeren we uit ...om de situatie ter plekke te beoordelen. Onze vermoedens werden bevestigd; het was onmogelijk om in de buurt van het jachtje te komen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na overleg met het Kustwachtcentrum en Bremen Rescue besloten we weer terug te gaan naar het reddingstation. Het zeiljachtje achterlatend in afwachting van hoogwater. De Duitse brandweer heeft het zeiljachtje zaterdagochtend bij opkomend water uiteindelijk los weten te krijgen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij