Skip to main content

Vier maal uitgevaren voor 'Mari'

Datum: zaterdag 23 juni 2018 | Sectie: Eemshaven

Zaterdagmiddag werden we tijdens een verkenningstocht door verkeerspost Knock gevraagd om bij een zeiljacht te gaan kijken wat in de problemen was geraakt bij de Geise-leitdamm voor Emden. Eenmaal ter plaatse bleek het om een “bekende” te gaan; het kleine zeilbootje Mari wat we op 11 juni j.l. bij de Eemshaven ook al in veiligheid hadden gebracht, lag nu bovenop de stenen van de Geise-leitdamm. Ook nu was de schipper (het enige bemanningslid aan boord) weer overboord gestapt om te proberen het bootje naar dieper water te duwen en trekken. Het was afgaand water en de grote stenen van de dam werden al zichtbaar, dus de Mari kwam niet meer van haar plek. Ook wij konden op dat moment niets meer doen om de Mari daar vandaan te krijgen. We keerden daarom eerst weer terug naar het reddingstation.
Even na zessen gingen we terug naar de Mari. Het water steeg weer en we konden de Mari al snel goed benaderen. We hebben een sleepverbinding gemaakt en de Mari van de stenen dam afgetrokken. Daarna hebben we haar naar de haven van Emden gebracht. Nadat we bij verkeerspost Knock hadden gemeld dat we de Mari in de haven van Emden hadden afgeleverd voeren wij weer terug naar de Eemshaven en meldden ons om 20.45 uur terug op station.

Naschrift:
’s Avonds ontdekten wij, aan de hand van een filmpje wat wij van een Duitse brandweerman kregen als reactie op het verslag van de alarmering van vrijdagavond, dat het zeiljachtje wat bij Campen in de problemen was geraakt, ook de Mari was geweest! De Mari heeft ons dus wel bezig gehouden...Wij zijn in de afgelopen 2 weken maarliefst 4x uitgevaren voor dit bootje!
We verwachten dat we de Mari na vandaag niet weer tegen zullen komen op het water…

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.