Skip to main content

Dubbel pech voor jacht nabij de havenmond van Delfzijl

Datum: zondag 15 juli 2018 | Sectie: Eemshaven

Dubbel pech voor jacht nabij de havenmond van Delfzijl.

Vrijdagavond om 22.13 uur werden we door het Kustwachtcentrum gealarmeerd voor een ‘vaartuig aan de grond’. Aan boord van de ‘Jan en Titia Visser’ kregen we van het KWC te horen dat in de omgeving van de haven van Delfzijl een motorjacht aan de grond was gelopen met 2 personen aan boord. De exacte positie was niet bekend en er was ook geen contact met de bemanning van het motorjacht. Aan ons het verzoek om polshoogte te gaan nemen.

Toen we vanuit de Eemshaven vertrokken, vingen we via kanaal 16 een gesprek op tussen het KWC en het schip de "Freeway" wat op dat moment ter hoogte van Delfzijl voer. De bemanning van de "Freeway" had het motorjacht genaamd ‘Kaja’ in het vizier en via hun kregen we de positie van de ‘Kaja’ door. Nadat we de positie in de kaart hadden gezet zagen we dat het jacht in de "Bocht van Watum" nabij de oude haveningang lag. We zetten koers naar de opgegeven positie maar door de vallende duisternis en het tegenlicht van de industrie kregen we het jacht lastig in beeld. Onze helpers aan wal uit Delfzijl stonden al met hun auto in de haven en via de telefoon "loodsten" ze ons in de juiste richting. Het was opkomend water en het lukte ons om het jacht te benaderen. Eenmaal langszij bij de ‘Kaja maakten we een sleepverbinding en trokken haar naar dieper water. In dieper water zetten we koers naar de jachthaven van Delfzijl waar we het jacht afmeerden aan de drijvende steiger. Tijdens het opnemen van de gegevens hoorden we dat het echtpaar 's middags de haveningang van Delfzijl had gemist en dat de ‘Kaja’ door motorproblemen aan de grond was gelopen en later ook de besturing en de stroomvoorziening het af hadden laten weten.

Rond 01.15 uur waren we weer terug op station in de Eemshaven en een kwartiertje later lag de ‘Jan en Titia’ weer klaar voor een volgende inzet.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.