Skip to main content

Touw in de schroef

Datum: vrijdag 14 september 2018 | Sectie: Eemshaven

Het motorjacht Prospect of Whitby was onderweg van Delfzijl naar Nieuwe Statenzijl toen het aan het begin van de middag in de Dollard een touw in de schroef kreeg. Bij het kustwachtcentrum werd om hulp gevraagd en wij werden gealarmeerd. Goed en wel los van de reddingbootsteiger kregen we het bericht dat onze hulp niet meer nodig was. We keerden de ‘Jan en Titia Visser’ en legden haar weer terug op haar ligplaats.
Onze overlevingspakken hingen net weer op hun plek toen we in het bemanningsverblijf de bemanning van het jacht opnieuw om hulp hoorden vragen over de marifoon. Al snel ging ook de telefoon; het Kustwachtcentrum en er werd kort met onze schipper overlegd. We waren nog met voldoende bemanningsleden op het station aanwezig dus alarmeren via de pager was niet nodig. We beloofden alsnog uit te varen voor de Prospect of Whitby.

Eenmaal in de Dollard aangekomen namen we het jacht op sleep en brachten haar naar de jachthaven van Delfzijl.
Na het opnemen van de gegevens voeren terug naar de Eemshaven waar we ons aan het einde van de middag weer ‘terug op station’ meldden bij het Kustwachtcentrum.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.