Internationale zoekactie na het zien van rode vuurpijlen voor Duitse kust

22 september 2018

Zaterdagavond werden wij om 18.00 uur gealarmeerd op verzoek van MRCC Bremen (Maritime Rescue Coordination Centre). Op het Duitse wad, ten Oosten van het vissershaventje Greetsiel, waren rode vuurpijlen gezien.

Hierop werden wij verzocht om samen met de DGzRS reddingboten Eugen (Norderney), Hans Dittmer (Juist) en Wilma Sikorski (Norddeich) uit te varen en op zoek te gaan.
Het was net laag water geweest waardoor het eerst lastig was om met de reddingboten in het zoekgebied te komen maar met het opkomende water slaagden we er uiteindelijk toch in om met alle vier reddingboten het gebied uit te kammen.
Ook de Duitse helikopter D-HNHD (Northern HeliCopter GmbH) vloog op dat moment boven het gebied. De bemanning beloofde van bovenaf mee te helpen met zoeken nadat zij hun “klus” hadden afgerond.
Na een paar uur te hebben gezocht en niets te hebben gevonden en nadat de bemanning van de heli ook aangaf niets bijzonders te hebben gezien, werd de zoekactie beëindigd. Zonder resultaat keerden wij met reddingboot Jan en Titia Visser terug naar de Eemshaven en de Duitse DGzRS-collega’s voeren weer terug naar de reddingstations op Juist, Norderney en Norddeich.

(Vanwege het ontbreken van foto's van de zoekactie plaatsen we deze keer alleen afbeeldingen van de DGzRS reddingboten en de Duitse heli D-HNHD).