Skip to main content

Internationale zoekactie na het zien van rode vuurpijlen voor Duitse kust

Datum: zaterdag 22 september 2018 | Sectie: Eemshaven

Zaterdagavond werden wij om 18.00 uur gealarmeerd op verzoek van MRCC Bremen (Maritime Rescue Coordination Centre). Op het Duitse wad, ten Oosten van het vissershaventje Greetsiel, waren rode vuurpijlen gezien.

Hierop werden wij verzocht om samen met de DGzRS reddingboten Eugen (Norderney), Hans Dittmer (Juist) en Wilma Sikorski (Norddeich) uit te varen en op zoek te gaan.
Het was net laag water geweest waardoor het eerst lastig was om met de reddingboten in het zoekgebied te komen maar met het opkomende water slaagden we er uiteindelijk toch in om met alle vier reddingboten het gebied uit te kammen.
Ook de Duitse helikopter D-HNHD (Northern HeliCopter GmbH) vloog op dat moment boven het gebied. De bemanning beloofde van bovenaf mee te helpen met zoeken nadat zij hun “klus” hadden afgerond.
Na een paar uur te hebben gezocht en niets te hebben gevonden en nadat de bemanning van de heli ook aangaf niets bijzonders te hebben gezien, werd de zoekactie beëindigd. Zonder resultaat keerden wij met reddingboot Jan en Titia Visser terug naar de Eemshaven en de Duitse DGzRS-collega’s voeren weer terug naar de reddingstations op Juist, Norderney en Norddeich.

(Vanwege het ontbreken van foto's van de zoekactie plaatsen we deze keer alleen afbeeldingen van de DGzRS reddingboten en de Duitse heli D-HNHD).

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.