Hulp verleend aan Duits jacht met motorproblemen

29 september 2018

Zaterdagmiddag werden we tegen half vier gealarmeerd voor een vaartuig wat aan de grond geraakt was. Goed en wel onderweg werd het alarm weer ingetrokken en konden we onverrichterzake weer naar huis.

Om 17.45 uur gingen onze pagers opnieuw. Deze keer werden we gealarmeerd voor een motorjacht met motorproblemen. Toen we de bemanning compleet hadden vertrokken we met reddingboot Jan en Titia Visser naar de opgegeven positie. Deze keer ook met enkele van onze nieuwe aankomend opstappers aan boord. Enthousiaste jongens die we hebben overgehouden aan de wervingsactie van afgelopen voorjaar. Voor hen is de proefperiode voorbij en zij zullen nu het opleidingstraject in gaan en dus ook mee gaan met reddingsacties.

Het Duitse motorjacht Lian was nabij ton 62 en 64 in de aanloop naar Emden (D) in de problemen geraakt doordat de motor het af liet weten. Na een half uur varen vanaf het reddingstation lagen we bij de Lian en maakten een sleepverbinding. Met de ‘Lian’ achter ons aan voeren we naar de jachthaven van Emden. Eenmaal in de jachthaven leek brandstoftekort het probleem te zijn van het uitvallen van beide motoren.

Tegen 21.00 uur waren we weer terug op station waarna we de Jan en Titia nog hebben gebunkerd en schoongemaakt. Niet veel later lag ze dan ook weer startklaar voor een volgende inzet.