Skip to main content

Hulp verleend aan Duits jacht met motorproblemen

Datum: zaterdag 29 september 2018 | Sectie: Eemshaven

Zaterdagmiddag werden we tegen half vier gealarmeerd voor een vaartuig wat aan de grond geraakt was. Goed en wel onderweg werd het alarm weer ingetrokken en konden we onverrichterzake weer naar huis.

Om 17.45 uur gingen onze pagers opnieuw. Deze keer werden we gealarmeerd voor een motorjacht met motorproblemen. Toen we de bemanning compleet hadden vertrokken we met reddingboot Jan en Titia Visser naar de opgegeven positie. Deze keer ook met enkele van onze nieuwe aankomend opstappers aan boord. Enthousiaste jongens die we hebben overgehouden aan de wervingsactie van afgelopen voorjaar. Voor hen is de proefperiode voorbij en zij zullen nu het opleidingstraject in gaan en dus ook mee gaan met reddingsacties.

Het Duitse motorjacht Lian was nabij ton 62 en 64 in de aanloop naar Emden (D) in de problemen geraakt doordat de motor het af liet weten. Na een half uur varen vanaf het reddingstation lagen we bij de Lian en maakten een sleepverbinding. Met de ‘Lian’ achter ons aan voeren we naar de jachthaven van Emden. Eenmaal in de jachthaven leek brandstoftekort het probleem te zijn van het uitvallen van beide motoren.

Tegen 21.00 uur waren we weer terug op station waarna we de Jan en Titia nog hebben gebunkerd en schoongemaakt. Niet veel later lag ze dan ook weer startklaar voor een volgende inzet.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.