Skip to main content

Open Dag 50-jarig bestaan Eemshaven

Datum: zaterdag 10 juni 2023 | Sectie: Eemshaven

Open Dag Eemshaven

Morgen, zaterdag 10 juni a.s. wordt het 50-jarig bestaan van de Eemshaven gevierd. Veel bedrijven in de Eemshaven zetten hun deuren open voor het publiek en ook wij laten graag zien wie de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is en wat wij doen. 

Parkeren kan op de aangewezen parkeerplaatsen nabij Nijlicht in de Eemshaven. Met touringcars kunt u (gratis!) verschillende routes door de Eemshaven rijden en uitstappen bij de bushaltes op de route. Busroute 3 gaat langs ons reddingstation en voor ons reddingstation is een bushalte waar u kunt uitstappen en na het bezoek aan ons reddingstaton ook weer kunt instappen om de route te vervolgen. 

Iedereen is tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom om ons reddingstation en onze reddingboot 'Jan en Titia Visser' te bezichtigen. Ook laten we graag zien met welke redding- en veiligheidsmiddelen wij werken.

Onze Duitse collega's van DGzRS station Borkum liggen met hun Seenotkreuzer 'Hamburg' en dochterboot 'St. Pauli' bij ons aan de reddingbootsteiger evenals het Politievaartuig P45 van Politie Infra (Landelijke Eenheid). Ook deze schepen zijn te bezichtigen. 
Op de brug en steiger zijn zwemvesten verplicht! Onze bemanningsleden zullen de vesten uitdelen. 
 

Ook aan de kinderen is gedacht! Voor hen hebben we diverse activiteiten;

* Speurtocht in en rondom het reddingstation: Vind jij alle seinvlaggen? 

* Reddingboei werpen

* Communicatiespel: Geef elkaar aanwijzingen via de portofoon en bouw een                                       figuur van DUPLO-blokken. 

* Knopenschool: Hier leren we jullie knopen leggen en een bolder beleggen

Kun jij goed zoeken, redden, communiceren en knopen leggen? Dan hebben wij een echt 'Jonge Redders-diploma' en een presentje voor jou! 

Heel graag tot ziens op ons reddingstation aanstaande zaterdag!

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.