Vermiste jongens na urenlange, grootschalige zoekactie gevonden

Vermiste jongens na urenlange, grootschalige zoekactie gevonden

11 juli 2023

Twee personen vertrekken maandagochtend 3 juli met een zeiljacht vanuit West-Terschelling richting het Duitse Waddeneiland Borkum. Nadat bekenden geen contact meer met ze krijgen, slaan die kort voor middernacht alarm bij de Kustwacht.

De Kustwacht start een zoekactie. Samen met KNRM Ameland (Anna Margaretha en Maria Paula), KNRM Schiermonnikoog (Koning Willem I en kusthulpverleningsvoertuig), DGzRS Borkum (Snk Hamburg), de Kustwacht helikopter en het kustwacht vliegtuig is er de hele nacht naar een vermist zeiljacht met twee jongvolwassen jongens aan boord, gezocht. Vlak voor 07.00 uur in de ochtend is het 6,5 meter lange zeiljacht door de Kustwacht-heli gelokaliseerd.

De opvarenden zijn vermoeid, maar maken het goed. Ze hebben overlevingspakken aan en reddingsvesten om. De reddingboot Jan en Titia Visser van KNRM Eemshaven neemt de zeilers aan boord en sleept het zwaar beschadigde zeiljacht naar de Eemshaven. Daar komen ze aan het einde van de ochtend aan. Familie en vrienden zijn daar aanwezig om de opvarenden op te wachten. Nadat ze zich hadden opgefrist onder een lekkere warme douche, kwamen ze weer een beetje op verhaal.

De jongens raakten maandagmiddag in grote problemen, toen hun zeiljacht boven Schiermonnikoog omsloeg en zwaar beschadigd raakte. Wonderwel wisten ze zichzelf in veiligheid te brengen, door op het zeiljacht te klimmen en deze weer te keren. Zo'n 17 uur hebben ze op zee rondgedreven, voordat ze werden gevonden.

Wat hebben deze jongens ongelofelijk veel geluk gehad!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij