HOME

Motorjacht loopt vast op strekdam bij Termunterzijl

10-06-2018 eemshaven

Zondagochtend om 09.49 uur werd de bemanning van station Eemshaven gealarmeerd, PRIO 1 ‘Vaartuig aan de grond’. Het motorjacht Sleipnir was kort na zijn vertrek uit het haventje van Termunterzijl op de strekdam vastgelopen.

Er was eerst nog geprobeerd om met hulp van passanten het jacht vlot te trekken maar dit mocht niet baten.
De dienstdoende ‘Vormann’ van reddingboot Alfried Krupp van DGzRS Borkum (D) ving gesprekken over de marifoon op en nam contact op met een van de schippers van KNRM Eemshaven. Hierop werd het Kustwachtcentrum geïnformeerd en werd de bemanning van reddingboot Jan en Titia Visser opgepiept en verzocht richting Termunterzijl te varen. Het was afgaand water dus enige haast was geboden.
Eenmaal ter plaatse kon de reddingboot Jan en Titia Visser het jacht nog goed benaderen en een sleepverbinding tot stand brengen. Er stond gelukkig nog net voldoende water om het jacht van de strekdam af te krijgen. Nadat de ‘Sleipnir’ weer dreef werd het gecontroleerd op schade of eventuele lekkage. Toen bleek dat hier geen sprake van was kon de Sleipnir zijn weg richting Delfzijl vervolgen.
Rond het middaguur lag de Jan en Titia Visser weer aan de steiger bij het reddingstation in de Eemshaven waar zij weer werd klaargemaakt voor een volgende inzet.

Eemskrant.nl heeft de hulpverlening vanaf de wal gefilmd. Dit filmpje is te bekijken via de link; https://m.youtube.com/watch?v=vbNpaNceqXo 'Jacht loopt vast op strekdam bij Termunten'.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht