Jubileum en afscheid tijdens nieuwjaarsreceptie

11 januari 2019

Afgelopen vrijdagavond hielden wij onze nieuwjaarsreceptie. Een mooie gelegenheid om terug te kijken naar het afgelopen jaar waarin we met elkaar enkele bijzondere gebeurtenissen meemaakten en maarliefst 35 keer in actie kwamen nadat we gealarmeerd waren voor heel diverse reddingsacties en hulpverleningen.

Jammer genoeg moesten we onze opstapper Melle uitzwaaien. Melle heeft zich bijna 20 jaar als opstapper en plaatsvervangend schipper ingezet voor ons reddingstation. Wij gaan Melle's kennis en rust aan boord maar ook zijn enthousiasme, Groninger nuchterheid en humor ontzettend missen!
Ook twee van onze aspirant opstappers gaan ons verlaten. Elise en haar man werden afgelopen zomer trotse ouders van zoontje Nico en Elise kon het opstapper zijn niet langer combineren met het moederschap. Henk-Jan gaat verhuizen en kon ook niet langer verbonden blijven aan ons station. Erg jammer. Ook de enthousiaste inzet van Elise en Henk-Jan zullen we gaan missen op ons reddingstation.

Tot slot werd ons lid van de plaatselijke commissie 'Peter Hut' in het zonnetje gezet omdat hij zich al 25 jaar vrijwillig inzet voor de KNRM. Eerst bij de Radio Medische Dienst en later als commissielid van ons reddingstation. Peter ontving daarvoor een speld en oorkonde uit de handen van KNRM regioinspecteur Dick Veen.