Skip to main content

Zeiler ziet ondiepte over het hoofd

Datum: zondag 28 juni 2015 | Sectie: Den Helder

Op zondag avond is een Duits zeiljacht net na hoogwater op de Hors gelopen ( het strand aan de zuidoost kant van Texel)

Omdat het niet opgevallen was bij de scheepvaart en de (solo)zeiler geen alarm geslagen had, duurde het even. De patrouilleboot van de Marine is poolshoogte gaan nemen bij het scheepje, maar kon geen activiteiten ontdekken waarop rond 23.00 uur alarm werd geslagen.

De reddingboot Joke Dijkstra en ook het kusthulpverlening voertuig van “ de Koog” zijn die kant op gegaan voor eventuele assistentie. De Joke Dijkstra kon er bijna bij komen en 2 man zijn over boord gestapt om naar het jacht toe te lopen.

Na overleg met de schipper en de ploeg van “de Koog” is gewacht op stijgend water om een poging te doen om het zeiljacht naar dieper water te slepen. Rond 01.00 uur is samen met de reddingboot Zalm een poging gedaan om het jacht vlot te trekken.

Eenmaal op dieper water werd er gecontroleerd op lekkages en hierna is koers gezet naar Den Helder voor een verdiende nacht rust.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.