Skip to main content

Drukke dag in Den Helder

Datum: donderdag 28 mei 2015 | Sectie: Den Helder

De dag begon met een oefening en vervolgens ging de pieper voor een Medevac, waarna ook de Engelse collega's ons met een bezoek vereerden.

De Koninklijke Marine had voor deze dag een grote calamiteiten-oefening georganiseerd waarbij een zwaar ongeluk gebeurde tijdens de zogenaamde Marinedagen. Hierbij werd de gangway van een fregat aangereden, waardoor mensen bekneld raakten maar ook slachtoffers in het water terecht kwamen.

De Joke Dijkstra werd gealarmeerd om deze drenkelingen op te pikken. Echter tijdens het evaluatiegesprek die middag op het marineterrein ging onze pieper af waardoor we snel de bijeenkomst moesten verlaten.

Het ging om een Medevac aan boord van een IJmuidense kotter ter hoogte van de Zuiderhaaks boei. Men vermoedde een hartaanval. Met ambulancepersoneel en allerlei medische apparatuur werd met volle snelheid (natuurlijk na toestemming) de haven verlaten.

Ter plaatse gekomen bleek een en ander mee te vallen en de patient kon zelf overstappen. In Den Helder is hij met de ambulance naar het ziekenhuis gereden.

Ondertussen had zich ook de Shannon klasse RNLI 13-07 bij de verkenner Schulpengat gemeld. Zij kwam uit Lowestoft, ongeveer vier uur varen met 30 knopen, om bij ons de nacht door te brengen en te bunkeren.

Het schip is gloednieuw en onderdeel van de reservevloot. Natuurlijk namens wij de kans waar om het schip van onder tot boven te bekijken. De Engelse bemanning was ook zeer geïnteresseerd in de Joke Dijkstra. Morgen gaan ze weer door naar Bremerhaven voor de festiviteiten van 150 jaar Duitse Reddingdienst.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.