Skip to main content

Oude Glorie RNLI in Den Helder

Datum: dinsdag 26 mei 2015 | Sectie: Den Helder

Reddingstation Den Helder kreeg deze middag bezoek van drie oude houten RNLI reddingboten die op weg waren naar Bremerhaven.

Net na de middag werd de secretaris vanuit het hoofdkantoor van de RNLI in Poole gebeld dat er drie oude RNLI boten onderweg waren naar Den Helder en of ze konden bunkeren. De eerste boot was toen al bijna voor de haven, dus konden we meteen aan het werk.

De City of Bradford, de Duke of Cornwall en de Frank Spiller Locke zijn boten van eind jaren 40 begin 50, met een houten romp en zijn privé bezit. Ze zijn echter wel uitgerust met een boegschroef. De City of Bradford was van Zuid Engeland al een dag of zes onderweg en men had allen de vorige nacht in Scheveningen doorgebracht. Woensdag gaan ze richting Borkum en vandaar naar Bremerhaven voor de festiviteiten van 150 jaar Duitse Reddingdienst.

​ Deze dinsdagmorgen zijn de de Dorus Rijkers (1923) en de Zeemanspot ook uit Den Helder vertrokken richting Borkum. De Javazee, met onze schipper aan boord, vertrekt donderdagmorgen naar Bremerhaven.

Het bunkeren heeft overigens wel een paar uur geduurd daar de vulopeningen van de tanks erg klein waren.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.