Skip to main content

Twee acties achter elkaar

Datum: donderdag 18 augustus 2016 | Sectie: Den Helder

Even na de middag ging het alarm af . In het Molengat lag een visbootje waarvan de besturing het niet meer deed. Op de hand sturen ging ook niet. Het scheepje is naar de KMJC gesleept. Daar bleek dat de stuurkabel gebroken was. Net afgemeerd met de Joke Dijkstra, ging weer het alarm, nu voor een schip aan de grond. Het bleek te gaan om twee snelle motorboten die vanuit Den Oever in het Malzwin de verkeerde kant van de betonning hadden gekozen en volle vaart aan de grond waren gelopen. Het kleinere jacht had een anker uitgebracht en zou hoogwater afwachten. Het grote jacht kon zijn motoren niet meer starten en had waarschijnlijk behoorlijke schade opgelopen. Het jacht werd losgetrokken en naar de KMJC gesleept.

Het is druk voor de Helderse opstappers. Dit was alweer actie 4 en 5 van deze week. Maandag werd een jachtje uit de baan van de TESO veerboten gesleept. Dinsdagavond laat werd gevaren voor patienten vervoer en woensdagmiddag werd een 21 meter lang zeiljacht naar binnen gesleept met motorpech. Hierbij verleende de Cornelis Dito van Oudeschild assistentie.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.