Skip to main content

Geen tijd om te eten

Datum: dinsdag 05 juli 2016 | Sectie: Den Helder

Dinsdagmiddag ging om 16:00 het alarm voor de Helderse reddingboot, twee minuten later gevolgd door het alarm voor Texel Oudeschild. Prio 1, vaartuig met tuigproblemen.

Het bleek te gaan om een Nederlands zeiljacht van ongeveer 8 meter dat haar mast had verloren. Ze waren onderweg van Den Oever naar Vlieland via het Scheurrak en kregen tijdens een bui te maken met veel wind waardoor de mast knapte.

De TX 21 pikte het jacht op nabij de Doove Balg 2 boei en alarmeerde de Kustwacht. Reddingboot Cornelis Dito van Oudeschild was er het eerste bij en zette mensen over. Zij sjorden de mast aan dek.

Even later volgde reddingboot Joke Dijkstra, welke de sleep van de TX 21 overnam. Een van de opvarenden werd aan boord van de Joke Dijkstra genomen wegens lichte onderkoeling.

Daar er nogal wat wind en zee (1,5 meter) stond, vorderde men maar langzaam richting Oudeschild. Hier werd tegen 19:00 uur afgemeerd, geassisteerd door de Cornelis Dito.

Terug in de Helderse haven was net de familie gebeld dat het eten opgezet kon worden toen weer het alarm ging. Een kotter met motorproblemen in het Schulpengat. Pech, even geen tijd om te eten. Gelijk werd weer uitgevaren, maar men hoefde alleen standby te zijn bij de kotter, die op eigen kracht de haven kon binnenlopen. Al met al was het tegen 22:00 uur voor een ieder weer naar huis kon voor de warme maaltijd.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.