Skip to main content

Hond uit zee gered

Datum: dinsdag 31 mei 2016 | Sectie: Den Helder

Dinsdagmiddag ging de pager voor een dier in de problemen. Onwillekeurig denk je dan gelijk aan een walvis of iets dergelijks. Nee hoor het ging deze keer om een hond en dat komt in Den Helder zelden voor. Het tienjarige teefje was met haar baas aan het wandelen op de Helderse dijk, toen ze plotseling het water in dook. Door de sterke vloedstroom kon het beest niet meer terug en ze dreef heel snel weg. Omstanders belden 112 en vervolgens werden de Helderse opstappers door de Kustwacht gealarmeerd.

Ondertussen had een zeiljacht de hond voor de Helderse havenmond getraceerd en dus hoefden de mannen met de reservereddingboot Christien niet te zoeken. Een van de opstappers sprong te water en de hond werd vervolgens aan boord gehezen.

Gelukkig was het een allervriendelijkste hond. De eigenaar dacht aanvankelijk dat hij zijn hond nooit meer terug zou zien en dus waren zowel hond als eigenaar dan ook dolblij toen ze weer met elkaar werden verenigd.

Ook voor de opstappers zijn dit de leuke dingen van het reddingwerk.

.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.