Skip to main content

Problemen met de schroef

Datum: zondag 22 mei 2016 | Sectie: Den Helder

Zondagmorgen om kwart over elf gaat het alarm. Prio 2 motor/stuurproblemen. Snel zijn de mannen van reddingboot Joke Dijkstra aan boord. Gelukkig zijn de zware buien van die ochtend voorbij en schijnt er een zonnetje.

Ter hoogte van de drijvende getijgenerator nabij de veerhaven van Texel ligt een grote, onder Duitse vlag varende Bavaria voor anker. Er is iets met de voortstuwing, in ieder geval doet de schroef het niet. Er staat op dat moment een enorm sterke ebstroom en er is geen wind.

De mannen van de Joke Dijkstra maken alles klaar om het schip te slepen. Dan moet het anker omhoog. Dat geeft nog wat problemen want de electrische ankerlier doet het niet goed en bovendien heeft men geankerd op een plek met minstens 20 meter waterdiepte. En ja dan moet er heel veel ketting en tros omhoog. Maar ook dat wordt snel opgelost.

Het jacht wordt naar de Helderse haven gesleept en achter de ligplaats van de reddingboot afgemeerd. Daarna worden de formaliteiten voor het reddingrapport afgehandeld en en passant ook nog even de weg naar de supermarkt gewezen.

Later op de dag constateert een duiker dat de schroef verdwenen is.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.