Skip to main content

Motorsloep met kapotte motor

Datum: zaterdag 20 augustus 2016 | Sectie: Den Helder

Zaterdagmiddag rukte de Helderse reddingboot Joke Dijkstra voor de achtste keer uit deze week. Normaal is het boothuis op zaterdag niet bezet, maar de secretaris was toevallig aanwezig toen daar de telefoon ging. Een man meldde dat hij met zijn boot in de problemen zat tussen Texel en Den Helder. Door het windgeruis in de telefoon was de man slecht te verstaan, maar het bleek te gaan om een zwart met witte motorsloep van zeven meter. De positie was ook niet helemaal duidelijk. De secretaris heeft daarna de Kustwacht gebeld en gevraagd alarm te maken.

Gelukkig had de Verkeerscentrale het scheepje in de gaten en was de Joke Dijkstra snel ter plaatse, nabij de rode lichtboei T2. De sloep werd op sleeptouw genomen naar de haven. Hierbij werd gebruik gemaakt van een speciale sleephaak die op het traileroog op de boeg van de sloep werd bevestigd.

In de haven bleek dat de twee opvarenden dachten dat het op zee mooi weer was. Dat was het ook onder de dijk en bij de haven, maar verder op de Rede liepen er met ZW 5 tot 6 en de uitgaande stroom ertegenin behoorlijke zeeën. Midden op de Rede aangekomen stopte de motor ermee. Behalve een telefoon was er niets aan boord. Geen reddingvesten, geen anker met voldoende touw en geen navigatiemiddelen. De opvarenden hebben zich schromelijk vergist in de omstandigheden. Ze kregen gelijk een folder uitgedeeld van de KNRM-app en ook een stevige preek van de schipper van de reddingboot. Ze gaven zich gelijk op als donateur.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.