Skip to main content

Oververhitte motor

Datum: donderdag 01 september 2016 | Sectie: Den Helder

Donderdag aan het begin van de avond rond 17:45 uur, ging het alarm af voor de Helderse opstappers. Ze stonden net klaar om te vertrekken naar de noordpunt van Texel voor een oefening met de reddingboot Beursplein 5 van de Cocksdorp en leerlingen van het ROC uit Den Helder, die bezig waren met een introductieweek.

Maar ja het alarm gaat voor. Het bleek te gaan om een ongeveer 9 meter lange motorboot die een oververhitte motor had gekregen. Het schip was onderweg van Den Oever naar Oudeschild en had de kortere route genomen door het Vaarwater over de Bollen. Dit vaarwater is summier betond en je moet dan ook dicht langs de betonning varen. De motor moest echter worden afgezet waardoor het schip al snel door de dwars inkomende stroom op de ondieptes verdaagde.

De reddingboot Joke Dijkstra kon er nauwelijks bijkomen, maar het lukte om een man over te zetten met sleeptros. Vervolgens werd het jacht naar Den Helder gesleept.

Tegen de tijd dat de sleep in Den Helder aankwam was de oefening op Texel al afgelopen en dus kon de Joke Dijkstra worden afgemeerd en met zoet water worden afgespoten.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.