Succesvolle redding voor het Helderse strand

21 april 2019

Zondagmiddag werden de vrijwilligers van de Helderse reddingboot Joke Dijkstra gealarmeerd door de Kustwacht: er werd een vrouw vermist bij het strand van Huisduinen. Hierbij werd er van uitgegaan dat de vrouw in het nog koude zeewater lag, aangezien haar kleren in een bundeltje op het strand waren aangetroffen.

De Kustwacht had eveneens de KNRM reddingboten van Callantsoog, de Koen Oberman, de Dolfijn van Petten en de Cornelis Dito van Oudeschild gealarmeerd en ook de NHV - SAR helikopter was onderweg. Op het strand stonden hulpdiensten en een traumaheli standby.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Gezamenlijk werd er gezocht en na enige tijd ontdekte één van de opstappers van de Joke Dijkstra ter hoogte van Julianadorp een klein stipje op het water, dat even later inderdaad de gezochte vrouw bleek te zijn. Zij was door de uitgaande ebstroom al een flink eind naar het zuiden afgedreven.

Een opstapper sprong in het water om haar te helpen en razendsnel werd de drenkeling via de kantelklep aan boord genomen en in een onderkoelingsbrancard gelegd.

Ondertussen had de NHV SAR helikopter op het voordek van de Joke Dijkstra medisch personeel afgezet om de drenkeling verder aan boord te verzorgen.

Met hoge vaart voer de Joke Dijkstra naar Den Helder waar het slachtoffer werd overgegeven aan de wachtende ambulance.
Al met al een zeer succesvolle redding, mede door een prima samenwerking tussen de Kustwacht, KNRM en de NHV-SAR helikopter.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij