Zeiljacht in aanvaring met kotter

7 oktober 2019

In de nacht van zondag op maandag ging rond 02:30 uur het alarm af voor de Helderse opstappers vanwege een aanvaring. Ten noorden van de Razende Bol was een Russisch zeiljacht in aanvaring gekomen met een viskotter, waarbij het jacht zijn mast had gebroken.

Toen de reddingboot Dorus Rijkers ter plaatse kwam bleek er één opvarende aan boord te zijn. Communicatie ging heel moeilijk daar de man alleen de Russische taal beheerste. Maar ondanks dat werd er vlot een sleepverbinding gemaakt en de mast en het tuig gesjord. Vervolgens werd het schip door het Molengat richting Den Helder gesleept.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Nadat het zeiljacht was afgemeerd in de KMJC en de Dorus Rijkers weer klaar was gemaakt voor de volgende actie, konden de opstappers meteen aan het ontbijt en vervolgens op weg naar hun werk.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij