Skip to main content

Zeiljacht in aanvaring met kotter

Datum: maandag 07 oktober 2019 | Sectie: Den Helder

In de nacht van zondag op maandag ging rond 02:30 uur het alarm af voor de Helderse opstappers vanwege een aanvaring. Ten noorden van de Razende Bol was een Russisch zeiljacht in aanvaring gekomen met een viskotter, waarbij het jacht zijn mast had gebroken.

Toen de reddingboot Dorus Rijkers ter plaatse kwam bleek er één opvarende aan boord te zijn. Communicatie ging heel moeilijk daar de man alleen de Russische taal beheerste. Maar ondanks dat werd er vlot een sleepverbinding gemaakt en de mast en het tuig gesjord. Vervolgens werd het schip door het Molengat richting Den Helder gesleept.

Nadat het zeiljacht was afgemeerd in de KMJC en de Dorus Rijkers weer klaar was gemaakt voor de volgende actie, konden de opstappers meteen aan het ontbijt en vervolgens op weg naar hun werk.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.