Skip to main content

Nazaten Reindert Kruk op bezoek

Datum: zondag 30 augustus 2015 | Sectie: Den Helder

Zondagmiddag kreeg het station Den Helder bezoek van de directe nazaten van Reindert Kruk, de enige overlevende redder bij de ramp van de Vrede in 1824. Dit was toen de aanleiding voor het oprichten van de reddingmaatschappij.

Al jaren ging in de familie het verhaal rond van de daden van Reindert Kruk en zijn overleven na de ramp met de Vrede in 1824 bij Huisduinen. Totdat zij er achter kwamen dat het geen sterk verhaal was maar pure werkelijkheid. De familie zocht contact met de reddingmaatschappij en verkreeg daardoor nog meer informatie over het gebeuren. Veertig jaar geleden mondde dit uit in een bezoek aan het reddingstation Den Helder en een tocht met de toenmalige reddingboot Suzanna.

In de afgelopen maand juli kwam de nieuwe generatie Kruk in de lucht met de vraag of de familie nog eens op bezoek mocht komen en meevaren met de Joke Dijkstra. De jongere generatie kende namelijk alleen het verhaal en wilde graag kennis maken met de tegenwoordige redders.

De vrijwilligers van station Den Helder hebben de familie de dag van hun leven bezorgd. Met de Joke Dijkstra werd richting Huisduinen gevaren om het gebied waar Reindert Kruk indertijd voor zijn leven vocht in ogenschouw te nemen. De familie was diep onder de indruk van de mogelijkheden en de kracht van de Helderse reddingboot. Heel wat anders dan de sloep die Reindert Kruk en zijn maten in 1824 moesten gebruiken en die zes van hen het leven kostte.

Hopelijk is de familie er ook bij als de KNRM in 2024 het tweehonderd jaar bestaan viert.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.