Skip to main content

Moeilijk maar dankbaar werk

Datum: zondag 02 augustus 2015 | Sectie: Den Helder

Soms moeten de opstappers een klus doen waar je je slecht op kan voorbereiden. In dit geval een stoffelijk overschot bergen.

Afgelopen zondagmorgen werden de mannen van de Helderse reddingboot Joke Dijkstra al voor 08:00 gepiept. Ze kregen een zware taak toebedeeld want ze moesten 45 mijl west van Den Helder het stoffelijk overschot van een vrouw uit zee bergen. Hierbij gaat er ook een politieagent mee.

De mannen zijn in het dagelijks bestaan timmerman, onderwijzer of offshoremedewerker en dus normaal met heel andere dingen bezig. Ja mensen in nood helpen dat is mooi, maar dit is iets heel anders en raakt je diep.

Na afloop is er dan ook uitgebreid gepraat over het gebeuren en ook op de dagen er na. Zoiets gaat namelijk niet in je koude kleren zitten.

Donderdag werd bekend dat het ging om een 67-jarige Engelse vrouw die al sinds 17 juli werd vermist. De opstappers waren met dit nieuws erg blij. Niet alleen helpt het met het verwerken van het drama, maar ze beseffen ook dat ze er voor gezorgd hebben dat de familie hun geliefde terug krijgt en zodoende een nette begrafenis kan geven.

Donderdagmiddag mochten ze ook weer hun gewone werk doen. Een zeiljacht was vastgelopen in het Molengat aan de kant van de Razende Bol. Deze werd door de Helderse opstappers vlot weer naar het diepe water gesleept, vanwaar ze op eigen kracht verder kon.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.