Skip to main content

Mast overboord

Datum: donderdag 16 juli 2015 | Sectie: Den Helder

Een Fins zeiljacht verloor donderdagavond zijn mast in het Schulpengat. De Helderse redders zijn nog lang met de mast bezig geweest.

Donderdag aan het begin van de avond ging het alarm voor de reddingboot Joke Dijkstra, prio 2, vaartuig in de problemen. Halverwege het Schulpengat bleek een Fins zeiljacht te drijven met zijn mast overboord.

Eenmaal aan boord van het jacht, hebben de Helderse opstappers enige tijd geprobeerd om de mast aan boord van het jacht te krijgen, maar dit lukte niet. Vervolgens is het zeiljacht, met de mast langszij het schip gebonden, naar de Helderse haven gesleept en naast de ligplaats van de Joke Dijkstra afgemeerd.

Vervolgens waren de opstappers nog een paar uur bezig met de mast. Met de belangeloze hulp van het Belgische duikteam van de Ephyra, die een duiker leverde, werd de verstaging tegen de mast gebonden en deze met vereende krachten op het vlot getrokken.

De Finse eigenaar had het schip een maand geleden gekocht in Nederland en was nu op weg naar huis. Zij zagen plotseling dat een wantputting het langzaam begaf en trachtten nog met een lijn op een kikker de mast te redden. Helaas waren de krachten te groot en werd de kikker uit het dek gerukt. Gelukkig raakte niemand gewond.

Voor meer foto's zie Facebook KNRM Den Helder.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.