Skip to main content

Max Vanenburg schenkt €1040

Datum: donderdag 24 september 2015 | Sectie: Den Helder

Max Vanenburg liep de 80 kilometer lange Kennedy mars en zamelde per afgelegde kilometer geld in voor de KNRM.

Op 12 september j.l. deed Max Vanenburg mee met de Kennedy mars (80 km) in Waalwijk, ook wel de "80 van de Langstraat" genoemd. De maand daarvoor werd tijdens de introductieweek voor nieuwe leerlingen een grote reddingsoefening georganiseerd door het Nautisch College ROC Kop van Noord-Holland in samenwerking met de KNRM. Max is conciërge op deze school en mocht ook met de oefening meedoen en raakte hierdoor onder de indruk van het werk van de KNRM.

Spontaan besloot Max via zijn deelname aan de wandeltocht geld in te zamelen voor het KNRM reddingstation Den Helder. Hij vroeg via Facebook aan vrienden en bekenden hem met een bedrag per afgelegde kilometer te sponseren. Bovendien kon men op school Max sponseren door een bedrag in het reddingbootje te stoppen dat in de kantine stond.

Max telde donderdagmorgen samen met de secretaris van reddingstation Den Helder Maarten Noot en opstapper Arnold Boon, tevens nautisch leraar op het Helderse ROC, het op de school binnengekomen bedrag. Max was er wel wat beduusd van, want het leverde €1040,- op voor de KNRM.

Het bedrag werd door de mannen van KNRM Den Helder dankbaar in ontvangst genomen. Dit gebeurde bij de geheel nieuwe vaarsimulator waarin niet alleen allerlei vrachtschepen zijn geprogrammeerd maar ook de reddingboot van het type Arie Visser. Komende winter mogen de opstappers van station Den Helder daar dan ook op oefenen voor bijvoorbeeld mistnavigatie.

Na afloop van de overhandiging werd Max uitgenodigd om op een oefenavond te komen en dan mee te varen op de Joke Dijkstra.

En passant vertelde Max dat hij waarschijnlijk de mars volgend jaar weer gaat lopen en dat de KNRM dan weer zijn goede doel zal zijn.

Staande voor de simulator van het ROC wordt het geld in ontvangst genomen.

foto: DHFOTO

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.