Skip to main content

Motor doet het niet van zeiljacht

Datum: woensdag 01 november 2017 | Sectie: Den Helder

Vanmorgen om tien over half twaalf gingen de pagers af van de Helderse opstappers. Prio 2 jacht met motor/stuurpoblemen. De twee Duitse opvarenden van een 10 meter lang huurzeiljacht wilden graag assistentie bij het binnenlopen van de Helderse haven. Ze kregen de motor niet aan de praat en waren bang dat ze door de harde uitgaande stroom de haven zouden mispeilen.

De reddingboot Joke Dijkstra was snel onderweg en pikte het jacht op in het Malzwin, een mijltje of twee voor de haven. Twee opstappers sprongen over en maakten de sleepspruit klaar en nadat de zeilen waren geborgen werd de sleeptros vastgemaakt. Hierna ging het met een snelheid van vijf knopen richting Den Helder.

In de zwaaikom van de Helderse haven werd de tros zodanig ingekort dat het zeiljacht dicht achter de Joke Dijkstra lag en zo werd de jachthaven aangelopen.

Twee uur later was het jacht alweer onderweg richting IJmuiden. Blijkbaar waren de motorproblemen snel opgelost.

Voor de Helderse opstappers was dit actie 54 van dit jaar.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.