Skip to main content

Eerste inzet voor Joke Dijkstra in 2018

Datum: woensdag 03 januari 2018 | Sectie: Den Helder

Woensdagmiddag hadden de Helderse opstappers een afspraak met een camerateam van SBS6 om een nieuwsitem te maken voor Hart van Nederland van het varen bij slecht weer. Het was behoorlijk ruw buiten met gemiddeld windkracht 9 a 10. De zee op het Marsdiep zag dan ook aardig wit van de brekers en het opwaaiende schuim.

De reddingboot Joke Dijkstra was weer op de terugweg naar de haven toen de pagers afgingen. De alarmcentrale in Alkmaar had ons nodig. Door de zware storm kon de TESO veerboot niet varen en er moest met spoed een patient van Texel naar het Helderse ziekenhuis.

De Joke Dijkstra voer snel de haven van Den Helder binnen om eerst het camerateam aan wal te zetten en vervolgens het Helderse ambulance team met brancard over te nemen. Hierna werd met volle snelheid naar de Mokbaai op Texel gevaren.

In het haventje van de mariniers werd de patient overgenomen en tien minuten later was de Joke Dijkstra in Den Helder en werd de patient in de ambulance gedragen.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.