Skip to main content

Buitenlandse redders op bezoek

Datum: woensdag 27 september 2017 | Sectie: Den Helder

In het kader van een uitwisselingsprogramma van de International Maritime Rescue Federation waren in de laatste week van september een zestal buitenlandse redders op bezoek bij de KNRM. Ze waren afkomstig uit Engeland, Estland, Finland, Noorwegen, IJsland en Zweden. De KNRM had een uitgebreid programma gemaakt voor de buitenlandse collega’s waarin het oefenen met de KNRM-reddingstations centraal stond.

Op woensdag 27 september waren ze de gehele dag in Den Helder. ‘s Morgens op bezoek bij het Kustwachtcentrum, ’s middags bij SAR afdeling van de NHV op vliegveld de Kooy. Daarna kwamen ze naar het boothuis van KNRM Den Helder.

Hoewel de dag mistig was begonnen klaarde het ’s middags op en kon het oefenprogramma doorgang vinden. Er zou namelijk geoefend worden met de reddingboot Joke Dijkstra en de NHV-heli. Alle buitenlandse redders werden om de beurt vanaf de Joke Dijkstra in de heli gehesen en even later weer teruggezet. Het werd een geslaagde oefening. ’s Avonds werd in Callantsoog geoefend met de redders van Callantsoog en Petten.

Voor de afwisseling stond zondag 24 september een bezoek aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder op het programma. Hier konden de buitenlandse redders het verhaal van het Nederlandse reddingwezen beleven. Natuurlijk mocht een vaartocht met een historische reddingboot die dag niet ontbreken.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.