Skip to main content

Spectaculaire redding Kustwacht en KNRM Callantsoog en Den Helder

Datum: zondag 15 januari 2023 | Sectie: Callantsoog

Een man is in de nacht van zaterdag op zondag overboord geslagen op de Noordzee. Hij voer met zijn zeiljacht ter hoogte van Julianadorp. De Kustwacht zette bij de reddingsactie, mede vanwege de harde wind, een SAR-helikopter in.

De melding van een man overboord kwam omstreeks 3.30 uur bij het Kustwachtcentrum in Den Helder binnen. Het zeiljacht met twee opvarenden voer op dat moment zo’n zes kilometer uit de kust van Julianadorp.

De Koen Oberman en de Joke Dijkstra, twee reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) vertrokken na de melding richting het zeiljacht. Ook reddingsboot Cornelis Dito vanuit Texel bood hulp aan.

Hoge golven

De boten kregen op zee te maken met golven van drie tot vijf meter. Vanwege de gevaarlijke situatie op zee stelde de Kustwacht voor om de man met helikopter Coastguard 06 uit het water te halen. Dat lukte en de drenkeling werd met de Search And Rescue-helikopter naar de landingsplaats bij het AFAS Stadion in Alkmaar gebracht.

De andere opvarende was ondertussen opgepikt door de bemanning van de Joke Dijkstra. De twee reddingsboten van Callantsoog en Den Helder namen ook de berging van het zeiljacht op zich.

Callantsoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.