Skip to main content

Sloep vastgelopen en noodsignaal met rode vuurpijl

Datum: zaterdag 27 augustus 2016 | Sectie: Callantsoog

Het was een bedrijvig weekend voor de KNRM Callantsoog. Zaterdag omstreeks 17.00 uur werd de familiedag van de KNRM Callantsoog abrupt afgebroken, omdat de KNRM Den Helder hun assistentie vroeg bij de Razende Bol, een natuureiland voor de kust van Den Helder. Terwijl de reddingboot Koen Oberman familieleden op het strand afzette om de volgende groep mee te nemen kregen zij de oproep van de Kustwacht binnen. In allerijl vertrok de Koen Oberman richting de Razende Bol, familieleden en reddingsvesten achtergelaten op het strand.

Bij de Razende Bol was een sloep in problemen gekomen. Doordat het laagwater werd en er complicaties waren met het anker liep de sloep aan de grond. In samenwerking met de KNRM Den Helder zijn er uiteindelijk 13 passagiers van de sloep overgezet op de reddingboot Joke Dijkstra. Dit bleek nog een moeilijke klus te zijn. De boten moesten naast elkaar blijven liggen in een sterke branding, zodat de passagiers van de sloep konden overstappen. De sloep is daarna voorzichtig losgetrokken en kon zelfstandig weer naar Den Helder varen onder begeleiding van de Joke Dijkstra. De passagiers werden aan wal gezet in Den Helder. Na ruim een uur konden de mannen van de KNRM Callantsoog terug naar het station waar de familiedag werd voorgezet.

Om 22.05 uur kwam de oproep binnen over een noodsignaal dat met een rode vuurpijl van zee was afgeschoten, ter hoogte van Sint Maartenszee. KNRM Callantsoog en KNRM Petten hebben gereageerd op de oproep en samen het gebied tussen Petten en Paal 15 afgezocht. De kusthulpverleningsvoertuigen van beide stations zochten het strand af. Uiteindelijk is er niemand in nood gevonden. Bij nader onderzoek is samen met de Kustwacht de conclusie getrokken dat er sprake was van loos alarm. Hierop werd de zoekactie gestaakt. Om 23.40 uur waren de reddingboot Koen Oberman en het kusthulpverleningsvoertuig weer uitruk gereed op station Callantsoog.

Callantsoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.