Skip to main content

Kotter met een stuurprobleem

Datum: dinsdag 05 mei 2015 | Sectie: Callantsoog

Toen een kotter vlak onder de wal van Callantsoog niet meer kon sturen werd de bemanning van reddingboot Koen Oberman gealarmeerd.

Ook de reddingboot van den Helder werd opgeroepen. Hier was de reddingboot Dorus Rijkers net gearriveerd om waar te nemen voor reddingboot Joke Dijkstra die voor onderhoud weg is.

Na het alarm om 18.40 uur was de Koen Oberman ter plaatse om even over zevenen. De Koen Oberman kon niet veel uitrichten, de kotter is te zwaar om door onze Atlantic gesleept te worden. Gelukkig kon de kotter met de boegschroef en de gewone voortstuwing wel wat westwaarts komen en uiteindelijk zelf via het Schulpengat het Marsdiep in, begeleid door de Koen Oberman en de Dorus Rijkers.

Hier werd het sturen te moeilijk en er is een sleepverbinding gemaakt met de Dorus Rijkers die vlak voor de haven de kotter langszij heeft genomen en haar heeft afgeleverd bij de visafslag.

Vanwege het hoge water en de flinke wind (Zuid 7 Bft) is de Koen Oberman op het strand van den Helder aan wal gekomen en daar opgehaald door onze Challanger en bootwagen om rijdend over het strand weer naar Callantsoog te gaan. Hier waren we om 22.15 uur weer uitruk gereed.

Callantsoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.