Skip to main content

RMD op bezoek tijdens oefenavond

Datum: donderdag 15 september 2016 | Sectie: Callantsoog

Wekelijks oefent de KNRM Callantsoog om hun kennis en vaardigheden te behouden en verder te ontwikkelen. Elke oefenavond is dan ook anders. Afgelopen week was dr. Bart Huber van de Radio Medische Dienst (RMD) op bezoek bij de KNRM Callantsoog met als doel kennis uit te wisselen om inzicht te krijgen in elkaars werk. In geval van medische situaties of evacuaties heeft de KNRM altijd contact met de RMD.

Dr. Huber heeft tijdens een oefening meegevaren met reddingboot Koen Oberman en heeft daardoor een beter inzicht gekregen over wat de KNRM Callantsoog op medisch gebied kan, maar ook op welk vlak zij ondersteuning nodig hebben van de RMD of andere hulpverleningsdiensten. Dr. Huber heeft later op de avond nog een leerzame lezing gehouden over hoe de RMD werkt.

Een arts van de RMD kan de kapitein kosteloos adviseren bij ernstige ongelukken of ziekte aan boord van een zeeschip of jacht, waar ook ter wereld. De artsen van deze unieke Radio Medische Dienst zijn 24 uur per dag oproepbaar bij spoedgevallen. Zij hebben een normale artsenpraktijk en doen daarnaast het werk voor de RMD. Er wordt ongeveer 750 keer per jaar een beroep gedaan op deze dienst.

Callantsoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.