Skip to main content

Officiële indienststelling Challenger

Datum: zaterdag 25 maart 2017 | Sectie: Callantsoog

De vrijwilligers van KNRM Callantsoog zijn trots op hun nieuwe voertuig, de Caterpillar Challenger. Dit voertuig stelt de bemanning in staat de reddingboot vanaf het strand te lanceren. Vicevoorzitter Jan de Ruiter ‘De oude Challenger was motorisch en technisch versleten. Het was gewoon tijd voor een nieuwe. Wij moeten zo snel mogelijk de reddingboot kunnen lanceren als er mens of dier in nood is op zee. Of auto’s lostrekken uit het zand voordat het water opkomt. Tijd is cruciaal, een paar minuten kan het verschil zijn tussen leven en dood. Materiaal dat goed functioneert, is daarom heel belangrijk’, zegt de Ruiter. Zo kan de reddingboot Koen Oberman van KNRM Callantsoog 24 uur per dag, 365 dagen per jaar onder alle (weer)omstandigheden ingezet worden.

De bemanning heeft het voertuig al uitvoerig getest tijdens hun oefenavonden en hij rijdt als een zonnetje concluderen zij. ‘Samen hebben we hard nagedacht voor een passende naam. De naam is Catweasel geworden’ zegt de Ruiter. 'Cat is de afkorting van Caterpillar en weasel is met een knipoog naar de oude tv-serie Catweazle. Ook is het een verwijzing naar de Weasel, ons oude rupsvoertuig dat in de vorige eeuw jaren lang het wippertoestel en later de eerste rubberboot voor ons vervoerd heeft. De Weasel is nu te zien in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder’.

Mevrouw van Kampen-Nouwen, Burgemeester van Schagen en voorzitter van KNRM Callantsoog stelde de Challenger officieel in dienst in het bijzijn van de bemanning en vrijwilligers van KNRM Callantsoog en leverancier Habbeke uit Hoorn.

Callantsoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.